Advanced Training

Nadat u uw brevet heeft gehaald gaat u steeds meer ervaring op doen in de lucht. U kunt het vergelijken met het halen van een rijbewijs, het echte autorijden gaat dan pas beginnen. Ditzelfde geldt voor het helikoptervliegen.

Op gegeven moment bent u misschien dan ook toe aan een gevorderden training.

Wij zijn dan ook zeer enthousiast over het aanbod dat Bear Helicopters u kan bieden:

Advanced autorotaties: U leert de helikopter nog beter onder controle te krijgen en bent in staat om onder andere verticale-, speedchange-, S bochten-, en Full Down autorotaties uit te voeren.

Confined area’s: U leert de helikopter op verschillende confined area’s landen. Denk bijvoorbeeld ergens op de Veluwe of in Duitsland.  Na deze training bent u in staat om in principe de helikopter op elke plek te landen daar waar mogelijk is.

Control zones : Veel vliegers vermijden CTR’s, omdat ze niet echt weten hoe het er in een CTR aan toe gaat. In deze training leert u de do’s en don’ts in een (specifieke) CTR. Uiteraard CTR naar keuze.

Nachtvliegen: Nachtvliegen in Nederland of in Duitsland/België, een zeer mooie ervaring en voor elke piloot een must om gedaan te hebben.

Buitenland: Verruim uw luchtgrenzen. Na deze training bent u (weer) in staat om een vliegplan voor te bereiden en daadwerkelijk te vliegen naar bijvoorbeeld België, Duitsland, Engeland of een land naar keuze.

Graag gaan onze instructeurs met u in gesprek over uw specifieke wens, wanneer het helikopter technisch en wettelijk is toegestaan, gaat dit zeker lukken!